bb90a4a0-7d3e-11e3-ad23-c17b5101e2c4 original jpg h380 jpg 568 

Sportclubs verhuizen in het Rivierenhof

DEURNE - De sportclubs in het Rivierenhof staan voor een grootschalige verhuisoperatie, maar krijgen in ruil wel nieuwe infrastructuur van de provincie.

De deputatie van de provincie, eigenaar van het park, bezegelde het grote verhuisplan in een akkoord dat ondertekend werd door district , stad en de sportclubs.

Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA) legt uit: ‘In overleg met korfbalclubs Riviera, AKC, ATBS en Meeuwen, en voetbalclubs Tubantia, SAVA en Rapid werden verschillende scenario's bekeken. Ik ben tevreden dat iedereen zich achter deze plannen heeft geschaard.’

AKC, Riviera en Rapid verhuizen naar de westelijke zone van het Rivierenhof tegen de Turnhoutsebaan, waar de werken aan een nieuwe parking al begonnen zijn.

Tubantia en ATBS komen terecht in de oostelijke zone ter hoogte van de Ruggeveldlaan, naast SAVA en Meeuwen.

Verkeer uit centrum

Door de clustering van de sportinfrastructuur verbeteren de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden van de sportclubs en worden heel wat auto's uit het centrum van het park weggehaald. Bovendien kan er door een nauwere samenwerking gerichter geïnvesteerd worden in nieuwe, duurzame infrastructuur.

De provincie wil de sportclubs flink ondersteunen. ‘In de oostelijke kop van het park zal Tubantia gebruik kunnen maken van kunstgrasvelden. SAVA blijft op natuurgras spelen. Ook de korfbalclubs ATBS en Meeuwen zullen op kunstgrasvelden terechtkunnen. Alle clubs krijgen nieuwe kleedkamers en cafetaria‘s’, zegt Peeters.

Tegen 2017 zou iedereen moeten verhuisd zijn. Voorlopig is voor de werken in de westelijke kop zo'n 1,3 miljoen euro voorzien, voor de oostelijke zone ter hoogte van de Ruggeveldlaan 1,4 miljoen euro. Dit jaar volgen concrete plannen en wordt waar mogelijk al met de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden begonnen.

Uit Gazet Van Antwerpen

grondplan 

Aanvullende gegevens